top of page

Reacties

Nadat ik een behandeltraject bij GGZ heb gevolgd, vond ik dat ik nog iets anders nodig had en ben toen bij Petra terecht gekomen. Petra is een super lieve vrouw bij wie ik mij gelijk op mijn gemak voelde. Ik kon altijd mijn verhalen bij haar kwijt en dan paste zij de behadeling erop aan. Ze paste zowel NLP, EFT en hypnose toe. Ik was erg sceptisch over hypnose en vond het best een beetje spannend, maar dat viel enorm mee. Voor een hypnose sessie laat Petra je helemaal relaxen, waardoor je in een soort diepe ontspanning komt. Tijdens die diepe ontspanning gaat Petra aan de slag met vragen en je antwoord vanuit die diepe ontspanning. Ik heb een aantal sessies gehad en voel me al zoveel beter, sterker en zelfverzekerder. Ik ben Petra enorm dankbaar en zou het iedereen aanraden. (vrouw 50+)

 

Ik kwam voor bepaalde angsten bij Petra welke ik na mijn ziek zijn had ontwikkeld.

Doormiddel van mindfulness, coaching en healing-sessies van Petra kan ik zeggen dat ik mijn angsten en gevoelens weer onder controle heb. De sessies hebben mij de “instrumenten” gegeven welke ik nodig had en ik nog steeds dagelijks gebruik.

Door de professionaliteit  van Petra heb ik het gevoel dat ik mijn leven weer terug heb.

Kortom Petra is een fantastische, lieve, professionele en geduldige coach. Ik zou iedereen Petra aanraden!

Ik ga daarom dan ook graag wanneer dit weer kan naar de maandelijkse meditatie avonden. (Linsey 31 jaar- 2021)

Lieve Petra,

Het waren zulke fijne avonden met mooie gesprekken. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ben nog regelmatig in het boekje aan het lezen en aan het mediteren. Het is fijn alles nog eens voorbij te laten komen.

De mindfullness verdiepingscursus heeft mij echt de verdieping gebracht waar ik op hoopte. Meer in mijn eigen kracht komen te staan en meer rust in mijzelf, nog beter vertrouwen op mijzelf, dat is wat de cursus mij gebracht heeft. Met name de belemmerende overtuigingen vond ik zeer interessant en leerzaam. Deze zaten diep geworteld en het heeft mij veel geholpen om mij hier bewust van te worden en om te buigen naar helpende gedachtes dmv oefeningen. Het besef dat ik zelf de diamant ben en veel invloed heb over hoe ik in het leven sta, dat is prachtig en fijn om te beseffen. (Ilona - 2021)

 

Lieve Petra, Je zult je wel hebben afgevraagd waarom ik nog geen opfriscursus bij je heb aangevraagd.

De reden is dat ik nog steeds de vruchten pluk van onze eerste sessies. Dagelijks maak ik gebruik van wat jij me hebt geleerd en hou hiermee de dagelijkse stress situaties onder controle. Als het even toch uit de hand loopt, zoek ik mijn toevlucht in jou “Geluk in eigen hand”, en doe mijn oefeningen, wat in de meeste gevallen verlichting brengt.  

Vooral het besef dat alles wat je doet belangrijk is en vooral op het moment dat je het doet. Daarvoor leefde ik van hoogtepunt naar hoogtepunt of dieptepunt naar dieptepunt en vergat voor het gemak alles wat er tussen lag. Dagenlang stress over iets in de toekomst. Nu geniet ik ook van alles wat er tussen gebeurt, ook al heb ik daar bijna dagelijks hulp bij nodig. Hulp in de vorm van mijn Anker. Helaas heb ik geen meerdere ankers. Mijn Anker bestaat alleen uit jou verhalen en het tuinhuisje. Dat helaas is echter niet op zijn plaats, want dat ene anker is voor mij sterk genoeg.  Het herkennen en omgaan met mijn overtuigingen (vooroordelen) is ook een mechanisme wat helpt mijn ergernissen en depressies op een afstand te houden. Ik merk dat ik graag bezig ben met de werkelijkheid te ontdekken en de afwijkingen die mijn gekleurde bril teweeg brengt te elimineren. Zaken waar ik daarvoor nooit over nadacht.  

Na jou tuinhuisje merk ik dat ik veel beter kan omgaan met mijn Tinnitus, al blijft dit mijn zwakke punt. Vooral als het gitaarspelen moeizaam verloopt, vanwege het niet goed kunnen verdragen van het geluid, kan ik heel depressief zijn. Dan wil de acceptatie nog wel eens in het gedrang komen. Als noodrem heb ik de, in jou tuinhuisje door mijzelf ontdekte, Mantra en de 108 kralen van mijn Mala ketting. Na zo’n wandeling met wat Stop-Adem-Voel oefeningen kan ik de Wereld weer aan. Nou ja, meestal.  

Je ziet Petra je bent nog dagelijks in mijn gedachten, een Anker wat je me zelf hebt geleerd en waar ik erg blij mee ben. De reden dat ik nog geen opfriscursus heb aangevraagd is dus een positieve en heb je eigenlijk zelf veroorzaakt. Of ik ben een goede leerling geweest..ha..ha(man 60+)

 

Na een burn-out ben ik gestopt met mijn werk in het basisonderwijs. In de tussentijd ben ik ook heel ziek geweest. Toen ik in een kantoorbaan terecht kwam, waar ik veel zin in had, leek ik mezelf helemaal kwijt te raken. Ik wist niet meer wat ik wel of niet wilde, leuk of niet leuk vond, wie ik nou eigenlijk was. Ook het ziek geweest zijn had ik nog geen plek kunnen geven.

Iemand raadde me aan om mindfullnes te gaan doen en zo ben ik bij Petra terecht gekomen. Eerst heb ik in een groepje de basiscursus gedaan en met een gedeelte van de groep nog een stuk van de verdiepingscursus. Behalve het leren ontspannen met behulp van meditaties, leerde ik vooral veel over mezelf. En dus ook wat ik wilde...en vooral niet meer wilde...dat ik niet altijd uitleg hoef te geven als ik iets niet wil. Mijn kijk op veel dingen is veranderd en dat is goed. Het is heel prettig om naar Petra te luisteren, ze heeft nooit een oordeel over je reactie en kan goed uitleggen waar je eigen reactie of manier van denken vandaan kan komen. Ontspannen en goed slapen lukt echt nog niet altijd. Nu heb ik wel tools om er beter mee om te gaan. Mediteren helpt dan bijvoorbeeld goed! Ook ga ik graag naar de maandelijkse meditatie avonden bij Petra. Even de puntjes op de i en me-time! (M)

Sinds 2012 kom ik op regelmatige basis bij Petra de Bree voor een coachings- of healing-sessie. Petra coacht en healt met veel liefde en geduld. Dat is wat bij mij past. Omdat bij mij de issues waar ik aan werk diep van binnen zitten, heb ik tijd, geduld en liefde nodig. Petra geeft mij dat. Vooral het ‘diepboren’ vind ik erg fijn. Meestal praten we eerst een uur voordat we tot een hypno-sessie of oefening overgaan. Dat afstemmen en proberen helder te krijgen waar de schoen wringt, geeft me het gevoel van vertrouwen en serieus genomen worden.‘Kort door de bocht’ komt niet in Petra’s woordenboek voor. Sinds ik bij Petra kom, heb ik al de nodige issues goed kunnen verwerken en geleerd hoe met verschillende issues om te gaan in liefde en acceptatie.De spirituele kant van onze sessies spreken mij ook bijzonder aan. Het trekken van de kaarten voor en na de sessie en het proberen daaraan betekenis te geven, zijn voor mij een waardevolle steun. We lachen overigens veel! Dat geeft voor mij ook de luchtigheid weer die Petra aan de gesprekken en oefeningen verbindt. Ze relativeert en maakt de dingen lichter. 'Proactief zijn’ en ‘zelf aan de bak gaan’ zijn vanzelfsprekende zaken bij Petra. Hoewel dat soms moeilijk is, levert het mij uiteindelijk het meest op. Ze geeft me ook goede tips hoe met situaties om te gaan. We oefenen daar overigens vaak mee.Ik ben erg tevreden met de resultaten die we tot nu toe hebben geboekt en hoop er nog meer samen te boeken! (Charles)

 

 

De coaching heeft mij zekerheid opgeleverd. Ben me nu steeds bewust van hetgeen mij triggert en weet dan ook hoe ik dat gevoel kan "ombuigen". Voorlopig ben ik tevreden met het resultaat. Ik weet wat ik moet doen. Maar m.i. moet ik het resultaat "onderhouden". Het lijkt meer naar de achtergrond te schuiven door 't dagelijks leven. Ik vond de begeleiding van Petra heel betrokken en ontspannend. Professionaliteit en oprechte zorg lopen in elkaar over. (Maja

 

 

De sessies hebben mij richtlijnen gegeven en structuur in mijn chaos gecreëerd. Ik heb de pijn uit mijn verleden verwerkt en we hebben mijn huidige pijn gestructureerd. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, want ik ben meer met het nu en de toekomst bezig. Ik heb een hoop geleerd over mezelf. Heb altijd veel gelezen over diverse onderwerpen, maar onder begeleiding aan de slag te gaan heeft voor mij groot resultaat opgeleverd. Ik vond de begeleiding van Petra in één woord super! ook door het vertrouwen dat ik heb in Petra. Ik ben weer begonnen met leven! (Saskia)

 

 

Ik heb bij Petra de cursus Mindemptyness Verdieping en de Bijeenkomsten Klop je op gewicht gevolgd. Ik ben hier erg tevreden over en voel me bevoorrecht dat ik deze cursussen heb mogen volgen. Het zijn beide heel praktische cursussen. Petra weet de groep op een heel natuurlijke manier te leiden, waar ruimte is voor een lach en een traan. De bijeenkomsten Klop je op gewicht hebben mij handvaten gegeven om op een betere manier om te gaan met problemen, in plaats van ze weg te eten. Ik gebruik het veel en het helpt! De cursus Mindemptyness Verdieping geeft mij rust en bepaalt mij bij het moment, want alles wat je nu hebt is dit moment. Gisteren is voorbij en morgen moet nog komen. Deze twee cursussen hebben mij genoeg handvaten gegeven om op een plezieriger manier in het leven te staan en wat makkelijker met problemen (die iedereen in het leven tegen komt) om te gaan. (Herma)

 

 

bottom of page