top of page

Mindemptyness

 

 

Maandelijkse Meditatie en Mindfulness avonden
Losse avonden 1x per maand op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur
Vrijblijvend: je kunt je inschrijven als je tijd en zin hebt.

Op deze avonden mediteren we gezamenlijk in een ontspannen setting: mijn praktijkruimte Marshalllaan 91 Hellevoetsluis.
Naast het mediteren gaan we in op een thema dat leeft in de groep.
Kosten: €15 per avond
Data: 8 april, 6 mei, 3 juni

Basis: 

Onze levens zitten zo vol moeten: alles is belangrijk en alles moet NU. We zijn gestopt met onszelf vragen te stellen: is het wel nodit en zo ja moet het nu? We zijn dagelijks bezig onze actiepunten af te werken, want eens zal de lijst leeg zijn. Dit is helaas een utopie, omdat onze mind, ons denken, steeds weer nieuwe dingen verzint. En zo groeien onze to-do lijsten met de dag en zitten we in een vicieuze cirkel van druk-druk-druk.

 

De stilte, het hier en nu, de ontspanning, de rust en de leegte passen voor mij bij Mindemptyness: je mind is empty, leeg, er is ruimte om te voelen en te luisteren naar de zachte stem van je hart. Je reageert vanuit rust, geduld, zachtheid, liefde ja zelfs met humor op wat er is: in je dagelijks leven en binnen in jezelf. Je komt lichter, blijer, rustiger, liefdevoller en meer ontspannen in het leven te staan. Je gaat van machteloosheid naar eigen verantwoordelijkheid.

 

Met Mindemptyness leer je aandachtig en relaxed te leven in het hier en nu. Aandachtig, dus met aandacht het huidige moment beleven en het liefst ook nog ontspannen en relaxed. Dat betekent dat je helemaal opgaat in hetgeen je doet. Ben je aan het douchen, voel dan het warme water, hoor het water stromen en neerkletteren op de grond, ruik de shampoo en kijk naar je schone lijf. Wat ik vaak deed tijdens het douchen was mijn actiepunten van die dag doornemen: wie moet ik bellen, wat doe ik eerst en wat eten we vanavond? Als ik me dan stond af te drogen was ik me niet eens meer bewust dat ik net gedoucht had. Doordat ik er met mijn gedachten niet bij was, voelde ik me opgejaagd en niet ontspannen. Met Mindemptyness zeg je JA tegen wat zich NU aandient zowel buiten je als binnen je: het weer, je kapotte auto, je jengelende kind, je emoties, je gedachten etc.
Wat levert Mindemptyness je op? Mijn cursisten melden o.a. de volgende veranderingen: 

- ik reageer niet meer op de automatische piloot
- ik slaap beter in, lig niet meer tijden wakker
- ik slaap dieper en beter, voel me 's morgens echt uitgerust
- ik slaap eindelijk de hele nacht dóór
- ik ga beter naar de w.c. en mijn darmen zijn rustiger
- ik ben van mijn spanningshoofdpijnen af
- ik reageer rustiger in stress-situaties
- ik voel nu echt mijn emoties en kan ze ook makkelijker toelaten
- ik heb rust en ruimte in mijn hoofd
- ik maak me minder zorgen en ik pieker minder
- ik kan me beter concentreren
- ik voel me blijer
- ik word me steeds meer bewust van het hier en nu: ik denk
  niet meer zoveel aan gisteren en aan morgen
- ik word niet meer zo snel boos of geïrriteerd
- ik vind mezelf nu gewoon een leuk mens, ik heb geen/steeds minder
  kritiek op mezelf

 

Start cursus Mindfulness Basis in Hellevoetsluis - 19 september 2023

                                                              

In de cursus werk ik uit het boekje Mindemptyness.
Dit boekje is hier te bestellen of bij de docent te koop voor €15,50

 

Informatie en inschrijven:  zie Cursussen

- inschrijven: via e-mail, stuur eerst een mail of bel 06-49844438 om zeker te weten dat er nog plek is 
- je bent ingeschreven als het bedrag is ontvangen op NL83 INGB 0009551474 t.n.v. Petra de Bree Hellevoetsluis

 

Verdieping : 

In de cursus Van Mindfulness naar Mindemptyness heb je jezelf al aardig leren kennen. Je bent je bewust geworden van jouw manier van denken, voelen, praten en reageren. In de verdiepingslessen Mindemptyness gaan we nog een stapje verder in je bewustwording. Bovendien blijven we ontspanningsoefeningen en meditaties doen.

 

Het hier en nu, focus op je ademhaling, gedachten zijn wolkjes aan de hemel, ja zeggen tegen wat er is, mediteren, zijn … Dit werkt altijd positief, maar als je uitgemediteerd bent en je het dagelijks leven weer instapt, kan het gebeuren dat je helemaal niet zo rustig reageert als je zou willen. Je kinderen willen aandacht, je baas is chagrijnig, je collega neemt geen koffie voor je mee, je auto is stuk, je haar zit niet goed, je partner wil dat je klust, het onkruid staat hoog en je kat piest op het parket … hoe reageer je hierop? 

 

Vaak heeft je reactie te maken met een onderliggende overtuiging. Voel je jezelf slachtoffer als zoiets gebeurt? Vind je jezelf wel de moeite waard? Moet alles perfect? Moet je er altijd zijn voor de ander? Is het leven voor jou altijd zwaar? Zo’n overtuiging is als een bril die je opzet en waardoor je alles wat er gebeurt bekijkt. Als het leven voor jou altijd zwaar en moeilijk is, zou een parkeerbon aanleiding kunnen zijn om je depri te voelen en te zeggen “ja, hoor, dat heb ik weer, nu ook nog een bekeuring, dat kan er ook nog wel bij”.

 

Dat het belangrijk is je denken in de gaten te houden, wordt nu bevestigd door de nieuwe tak van de wetenschap: de epi-genetica. Inmiddels is bekend dat ons DNA niet zo allesbepalend is als we dachten. Het blijkt dat onze gedachten (en emoties) onze genen aan- en uit kunnen zetten. Wat we denken en voelen heeft sterke invloed op de activiteit van onze genen en de genezende moleculen in ons lichaam.  En dit heeft zijn positieve of negatieve uitwerking op ons lichaam, onze gezondheid en ons welbevinden.

 

Aangezien je overtuigingen je gedachten bepalen en je gedachten op hun beurt weer je emoties, je gedrag en uiteindelijk je LEVEN, is het van belang alles wat je gelooft, wat voor jou wáár is, onder de loep te nemen.

Bewust worden van je belemmerende overtuigingen is de eerste stap. De tweede stap is de overtuigingen die je tegenhouden omzetten naar constructieve overtuigingen. Het veranderen van een beperkende overtuiging heeft een helend domino-effect op vele aspecten van je leven, waaronder dus je genen en je gezondheid.

 

De Chinese wijsgeer Lao Tse uit de 6e eeuw vòòr Christus wist het toen al:
        Watch your thoughts;
        They become words.
        Watch your words;
        They become actions.
        Watch your actions;
        They become habits.
        Watch your habits;
        They become character.
        Watch your character;
        It becomes your destiny.
                      Lao Tse

 

 

Je leert nieuwe inzichten en nu kun je kiezen waar je je aandacht aan geeft. En aangezien het beste goed genoeg is voor jou, kom je vrijer, blijer en meer ontspannen in het leven te staan.

 

Start cursus  : zie Cursussen

 

Informatie en inschrijven:  zie Cursussen

- inschrijven: via e-mail, stuur eerst een mail of bel 06-49844438 om zeker te weten dat er nog plek is 
- je bent ingeschreven als het bedrag is ontvangen op NL83 INGB 0009551474 t.n.v. Petra de Bree Hellevoetsluis

In de cursus werk ik uit het boekje Geluk in eigen hand.

Dit boekje is hier te bestellen of bij de docent te koop voor €15,50

bottom of page